2 dl kefir
2 dl vetemjöl
1. Blanda vetemjölet och kefiren i en glasburk (på minst 5 dl)
2. Täck burken med ett kaffefilter eller duk
3. Vänta tills degen har jäst till dubbel storlek
Det kan ta 1 - 3 dagar (beroende på temperatur)
Rör runt varje dag
Du kan blanda ut kefirjästen med vatten och mjöl och sedan spara den i kylskåpet i en burk med lock. Ju längre den kefirjästen står i kylskåpet desto surare blir den.
Ett alternativ är att för kefirjästen inte ska bli så sur är att frysa in den i 1-dl-förpackningar.
Kefirjäst klarar sig i 3 månader i frysen
Använd 1 dl kefirjäst per 5 dl degvätska
Svens vasslebröd på lantvete
-
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick
jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt efter 4
timmar. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar